Gaat de Land Rover LRX in productie?

Tijdens de Detroit Auto Show van 2008 werd door Land Rover de LRX onthuld, het was een tijdje de vraag of dit conceptmodel uitgewerkt zou worden tot een productiemodel. Als het aan de Britse regering ligt gaat dit zeker gebeuren, ze zijn bereid om een extra lening van 27 miljoen pond te geven aan Land Rover voor het uitwerken van dit model.

Land Rover deed destijds namelijk de uitspraak dat dit een zuinige Land Rover zou zijn. Ontwikkeld voor een 2.0-liter turbodiesel hybride met een potentiële CO2 uitstoot 120 g/km. In deze groene tijden is zoiets natuurlijk erg aantrekkelijk voor een regering waardoor ze dus van plan zijn om 27 miljoen pond aan Land Rover te lenen, maar daarmee zijn ze er nog lang niet.Volgens Land Rover gaat het ontwikkelen van nieuwe modellen op basis van de LRX namelijk 400 miljoen pond kosten, een aardig bedragje bovenop de 27 miljoen van de regering dus. Hier tegenover staat dan wel dat mocht er een productiemodel komen dat dit de kleinste en meest efficiënte auto wordt wat Land Rover ooit geproduceerd heeft!

Of de LRX dan ook een flink succes gaat worden is nog afwachten. De toekomst ziet er in elk geval rooskleurig uit voor Land Rover, het concept model won namelijk al de “Concept Truck of the Year” prijs wat hem al een flinke dosis publiciteit heeft opgeleverd. Maar of dit een investering van 373 miljoen pond waard is….? De tijd zal het leren.

Bron

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.