Aston Martin verwacht minder te gaan verkopen

Niet geheel onverwachts dankzij de crisis natuurlijk maar Aston Martin vind het toch even nodig om ons te melden dat ze dit jaar geen recordverkopen zullen maken. Volgens topman Ulrich Bez zullen er in 2009 zo’n 4500 tot 5000 Aston Martin’s verkocht worden.

 In 2007 had Aston Martin nog een geweldig jaar, tijdens dit jaar werden er zo’n 7000 voertuigen naar een eigenaar gebracht. Echter elke medaille heeft een keerzijde en zo ook voor de Britse fabrikant. Door de crisis kiezen kopers er toch minder snel voor om zoveel geld uit te geven voor een exclusieve sportwagen, je geld is immers veiliger bij de bank, en mede hierdoor zijn er vooral in Engeland al grote voorraden ontstaan.

Dit wordt echter ook weer gecompenseerd door een verkoopstijging van 15% in Duitsland. Hierdoor ziet de topman de toekomst zeker niet somber in. Dit jaar zullen er nog drie nieuwe modellen op de markt verschijnen; De V12 vantage, DBS Volante en later dit jaar zullen daar de Rapide en de One-77 nog bijkomen. Van deze laatste worden zoals de naam al zegt maar 77 stuks van geproduceerd.

Nog verder in de toekomst zal Aston Martin beginnen met het herintroduceren van het merk Lagonda. Hier is in Geneve nog een concept van getoond en in 2012 zullen er de eerste productiemodellen geproduceerd worden. In 2014 hoopt Aston Martin tot een jaarafzet van 10.000 eenheden te komen, dit is dus een verdubbeling van de verwachte afzet voor 2009.

Bron

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.