Wederom een nieuwe Corvette

Chevrolet is erg goed in het maken van speciale versies van het topmodel, de Corvette. En het is wederom raak. Mag ik aan u voorstellen de Chevrolet Corvette Grand Sport.

 

 

 

 

De GS doet ons verdacht veel denken aan reeds uitgebrachte modellen (Z06 en de Ron Fellows Edition). Maar toch vind Chevrolet weer een reden om ons te overtuigen van de noodzaak bij dit model. Daarvoor moeten we een kijkje nemen naar de specificaties en modificaties van deze “Vette”.

Modificaties houden in dat de wielkasten uit zijn gebouwd (alá Z06), de luchthapper op de neus en de spoiler zijn eveneens afkomstig van de Z06. De cooler en de remmen zijn aangepast om de prestaties zo goed mogelijk tot z’n recht te laten komen. Daarvoor zijn er ook nieuwe banden en speciale Grand Sport velgen gemonteerd. Ook is een nieuw uitlaatsysteem optioneel. Om zowel de sportieve als de wat rustigere bestuurder te benaderen kun je kiezen uit een automatische of een handgeschakelde transmissie.

Dit alles is natuurlijk niets zonder een motor. De LS3 motor uit de Corvette is wederom gebruikt bij deze versie. De 6.2 liter motor heeft 430 pk en een koppel van 575 Nm en als je het nieuwe uitlaatsysteem ook laat installeren heb je de controle over 6 paarden meer. Als je alle mogelijke opties zal gebruiken kom je op 436 pk en 580 Nm.

Qua interieur kun je kiezen uit de standaard opties op de gewone Corvette en qua uiterlijk zijn er vier verschillende kleurencombinaties mogelijk.

Al met al kunnen we de Corvette Grand Sport zien als een Z06 cabrio met hier en daar wat badges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.