Komt Porsche met een RS Spyder voor op straat?

Porsche schijnt bezig te zijn met een straatversie van hun circuitracer de RS Spyder. De RS Spyder is natuurlijk bekend uit de prototype klasse waar het Nederlandse team Van Merksteijn mee racete.

 

 

Al sinds 2005 wordt er geracet met deze Porsche, binnenkort zal deze Porsche waarschijnlijk dus ook op de openbare weg te vinden zijn. Naar alle verwachting zal er een, uiteraard sterk gelimiteerde, serie van deze gevreesde racer geproduceerd worden. Op het circuit is de RS Spyder uitgerust met een 3.4-liter V8 die 480 pk produceert, voor de straatversie zal deze motor iets minder gaan produceren namelijk 400 pk.

De oplettende Porsche kenners hebben nu al in de gaten dat deze speciale racer dan 80 pk minder zal krijgen dan de 911 turbo. Niet getreurd, de RS Spyder zal uiteraard veel minder gewicht op de schaal brengen en daardoor alsnog sneller en wendbaarder zijn.

Met zijn 4,65 meter is de auto 20 centimeter langer dan een 911, met zijn 2 meter breedte is hij ook een 15 centimeter breder dan de 911. De hoogte van dit hele gebeuren is maar 1,10 meter. Dit is zelfs lager dan een Lamborghini MurciƩlago! Oppassen dus met het inhalen.

De straatversie zal verder ook met het aantal zitplaatsen gelijk blijven aan de raceversie. Zo zul je alleen maar op kunnen scheppen dat je deze auto hebt, passagiers meenemen zal niet gaan met maar 1 zitplaats.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.