Nieuwe Esprit, Japanse Krachtpatser

De samenwerking tussen Toyota en Lotus zet zich voort en dat uit zich in de nieuwe Esprit. In 2012 zullen we de nieuwe Esprit kunnen verwachten, deze zal de krachtbron van de Lexus LF-A bezitten.

 

Met de 5.0 liter V10 hoopt Lotus te kunnen concurreren met onder andere de Audi R8 V10. Dit blijkt verder ook omdat er ook een lichtere versie met een V8 zal komen welke dan weer met de standaard R8 de strijd aan kan gaan.

De samenwerking met Toyota resulteert niet alleen in het extremer maken van de Lotussen maar ook in het zuiniger en goedkoper maken ervan. De nieuwe Evora wordt namelijk aangedreven door een motor uit de lijn van Toyota. En aangezien het een hype binnen de sportwagens is om een milieuvriendelijke versie te maken van een van hun modellen zal Toyota met hun hybride technieken vast geen probleem hebben met het ontwikkelen van een motor voor een dergelijke versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.