Ferrari geeft de 599 GTB Fiorano wat extra`s

Voor wie de Ferrari 599 GTB Fiorano nog niet goed genoeg is, komt de Italiaanse sportautofabrikant met een sportpakket. Het merk verwacht dat 40% van de kopers het Handling GT Evolutizione (HGTE) gedoopte pakket op de optielijst aanvinkt. Zij kiezen daarmee voor een nog scherper rijdende sportwagen.

 

 

De 599 GTB Fiorano is alweer een jaartje of drie in ons midden, dus komt Ferrari met iets dat de schijnwerpers weer op de sportcoupé moet richten. Dat had de fabrikant met de lancering van een open variant kunnen doen, maar de technische afdeling koos voor een sportpakket. Reden? Klanten vinden de 599 GTB Fiorano te goed. Hij is te lief en je rijdt hem te makkelijk. Je geeft de sportwagen zonder schrik mee aan je schoonmoeder om haar er de boodschappen mee te laten doen. De 599 GTB Fiorano had wel iets spannender mogen zijn, zo geven veel eigenaren aan. Met sportpakket verandert Ferrari de bolide niet in een handomdraai in een hardcore sportwagen à la 430 Scuderia. De knappe koppen in Maranello zijn bezig geweest met het aanscherpen van het weggedrag. Dat gaat gepaard met een iets andere aankleding van de coupé.

Aan de 620 kp is niet gesleuteld. Dat is voldoende, meer dan voldoende zelfs. Daarom liggen de sprintcijfers en de topsnelheid ook op exact hetzelfde niveau als dat van de 599 GTB Fiorano die we nu kennen. Toch doet de versie met sportpakket een rondje Fiorano, in 0,6 tellen sneller dan het model zonder sportpakket. Om precies te zijn doet hij er nu 1 min en 25 sec over. Het resultaat komt voort uit de serie modificaties. Zo ligt de koets een volle centimeter lager boven het asfalt, monteert Ferrari vóór 17% stugger veren en achter 15%, krijgt de bolide een 1,5 cm dikkere stabilisatorstang en kent de coupé een andere wielgeometrie. Door de aanpassingen rolt en helt de sportwagen minder en heeft de auto fractioneel meer grip, waardoor, ondanks de grotere Pirelli-banden vóór, met 20% minder stuuruitslag over het circuit kan worden geboenderd.

Op motorisch vlak geen aanpassingen, maar de transmissie kent een aangepast schakelprogramma. Nieuw is de functie dat de bak meerdere verzetten teruggeschakeld, wanneer de bestuurder in een bepaalde modus de schakelflipper vasthoudt. Tot slot, de motor reageert feller op het gaspedaal  en het geluid van de V12 is nóg iets beter te horen.

Het pakket kost alleen wel een paar centen. De 599 GTB Fiorano kost op dit moment zelf al 359.190 euro, maar daar komt een deze dagen een prijsverhoging van zo’n 5.000 euro exclusief belasting overheen. De meerprijs voor de optie Handling GT Evoluzione bedraagt € 28.382,-. (!!) Voor bestaande klanten biedt Ferrari het Handling GT Evoluzione Pakket aan, dat ruim 21 mille kost. Je mist dan ten opzichte van het af-fabriek geleverde pretpakket zaken als een mat-aluminium Ferrari-paardje, speciale kuipstoelen, een zwarte diffusor achter, koolstofelementen in het interieur en een witte wijzerplaats.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.