Nissan 370Z viert 40 jaar bestaan Fairlady

De introductie van de Nissan 370Z valt samen met de 40e verjaardag van het zogenaamde Fairlady-model. Dit wil Nissan niet onopgemerkt voorbij laten gaan en introduceert daarom een speciaal actiemodel.

 

 

 

Specificaties zijn nog niet bekend netals de prijzen. Het enige wat we weten is dat de wagen 40th Anniversary Edition heten.

In Duitsland heet de speciale uitvoering Nürburgring Edition. Die uitgave brengt een eerbetoon aan het gelijknamige befaamde Formule 1-circuit. Als extraatje krijgen kopers van de sportcoupé dan ook een waardecheck van 150 euro waarmee een aantal snelle ronden op het legendarische oude circuit, de Nordschleife, kan worden gereden of merchandising gekocht kan worden. Slechts 80 stuks bouwt Nissan van de wagen, die op 19 inch grote lichtmetalen OZ-wielen staat.

De importeur komt binnenkort met de Nederlandse specificaties en prijzen. Het is niet de eerste keer dat Nissan stilstaat bij het beginjaar van de befaamde Z-modellen. Van de vorige Fairlady, de 350Z, verscheen de 35th Anniversary Edition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.