Formule 1 gered?

Vorige week zei de FOTA dat ze de Formule 1 gingen verlaten en een eigen raceklasse gingen beginnen. Max Mosley vertelde dat hij geen regels wilde aanpassen en dat hij zich ook niet liet wegjagen door de FOTA. Maar het verhaal heeft weer een hele andere wending gekregen. De FOTA blijft volgend jaar namelijk gewoon in de Formule1.

 

 

Ferrari, McLaren, Renault, Toyota, BMW-Sauber, Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso en Brawn GP blijven volgend jaar toch in de Formule 1 rijden. FIA-president Max Mosley heeft na afloop van de vergadering van de World Motor Sport Council gezegd dat er een akkoord is bereikt tussen de FIA en de FOTA.

Vettel Ross Brawn

Aan de ene kant teleurstelling nu Zandvoort net had geroepen dat de FOTA welkom was, maar aan de andere kant opluchtinging. De Formule1 zal blijven hoe het is. Maar is dat ook wel zo? De twee partijen zijn het eens geworden over het verlagen van het budget. Het doel is om binnen twee jaar terug te zijn op het bestedings niveau van de jaren ’90. Hoe de FIA en FOTA dit willen gaan aanpakken is nog niet bekend.  Wel is er besloten dat er geen twee kampioenschappen komen, dat idee is definitief van de baan.

Britsh GP

Max Mosley vertelde ook meteen dat hij zich niet (!) verkiesbaar zou stellen in het volgende termijn als FIA president.  Nadat hij vorige week vertelde dat hij zich niet liet weg jagen door de FOTA heeft iets er nu toch voor gezorgt dat hij tot inkeer is gekomen.

Massa Button

Hopelijk is het nu even rustig tussen de FIA en FOTA zodat we ons weer kunnen concentreren op de Formule1 races. Afgelopen zondag won de jonge Duitser Sebastiaan Vettel de GP van Silverstone onbedreigd en versloeg daarmee direct zijn concurent Jenson Button op eigen terrein. Het belooft een spannend seizoen te worden tussen Brawn GP en Red Bull Racing.

to be continued..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.