Scirocco door JE Design

Wederom klopt er een tuner aan bij Volkswagen om de nieuwe Scirocco onder handen te nemen. Ditmaal is het de beurt aan JE Design die het best opvallend aanpakt. De TDI versie is dit maal aan de beurt

Van buiten is deze Scirocco aardig onder handen genomen. Maar buiten de opvallende vernieuwingen om is deze TDI aardig motorisch aangepakt. De turbo diesel levert nu in plaats van 140, 180 pk en de koppel is met 80 nM toegenomen naar 400 nM. De prestaties na deze upgrade zijn een acceleratie van 0 naar de 100 in 8,4 seconden en een topsnelheid van 213 km/u.

Heb je nou de beschikking over de nieuwe 2.0 TDI versie van de Scirocco dan is het zelfs mogelijk het vermogen te laten tunen naar 205 pk. De koppel bedraagt dan 410 nM en de topsnelheid 229 km/u. Het eerder genoemde pakket zal €1,249 kosten en de upgrade voor de 2.0 1,449.

Maar dan zijn we er nog niet. Van buiten moet er ook het een en ander aangepast worden. JE Design heeft een hele nieuwe body kit ontworpen voor op deze VW. Een pakket waardoor hij toch net iets agressiever oogt. Voor de hele bodykit is een prijs van 919 genoemd. Maar voor wie even gekeken en gerekend heeft is dit bedrag natuurlijk veel te weinig. Wil je de vleugeldeuren er ook nog op dan komt er nog 1,549 euro bij de prijs op.

 Voor een nog mooier resultaat zul je nog dieper in de buidel moeten tasten aangezien er onder anderen ook nog nieuwe uitlaten en velgen op moeten. De twee gecentreerde uitlaten met een prijs van 899 euro zien er overigens wel erg stoer uit. De 19″ velgen moeten uiteraard ook nog nieuwe banden en samen komt dat op 2,810. Als laatste kun je nog kiezen voor een verlagingskit waarbij je Scirocco 30 millimeter lager komt te liggen. Dit kost je 299 euro. Alleen na dit prijzige wagentje betaald te hebben zul je zeker opvallen!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.