Hummer zelfs te onzuinig voor China?

Of is het zo dat China hun eigen Hummer kloon willen verkopen? Hoe dan ook dit is alweer een hobbel op de lijdensweg van GM want volgens het Chinese National Development and Reform Comission (NDRC) is het merk te onzuinig en past het daarom niet bij de plannen om de luchtvervuiling in het land tegen te gaan.

Maar dat is nog niet alles want stel nu dat er mensen zijn die vinden dat Hummer toch in handen van Sichuan Tengzhong dan kun je je beter nog wat indekken. Daarom beweert NDRC maar meteen ook dat Sichuan te weinig ervaring heeft met auto’s bouwen, het bedrijf houdt zich normaal bezig met het bouwen van wegen en bruggen.

Deze deal had GM iets in de buurt van $ 70 miljoen op moeten leveren wat het bedrijf dringend kan gebruiken. Er is op dit moment nog geen definitieve overeenkomst tussen GM en Sichuan Tengzhong ondertekend, overzeese aankopen in China moeten altijd eerst goedgekeurd worden door de NDRC die dus nu roet in het eten gooit. Volgens de Wall Street Journal zijn er op dit moment besprekingen tussen NDRC en Sichuan Tengzhong om alsnog de koop rond te krijgen.

Bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.