Officieel: 2010 Jaguar XJ

Eindelijk! Eindelijk heeft Jaguar dat oude slagschip dat ze de XJ noemen vervangen. Gioor zei het gisteren al dat de nieuwe XJ live onthuld zou worden en nu komen wij dan ook maar met de plaatjes en wat extra informatie.

 

Nu de Jaguar XF en de XK zo’n beetje het familie gezicht aanvoeren werd het uiteraard ook tijd om de XJ eens naar de plastische chirugie te sturen. De rimpels op het “gezicht” werden gladgestreken en de kont moest gelift worden. De XJ heeft een laag profiel, maar mede dankzij een groot panoramisch dak is het ruimtegevoel binnenin door de extra lichtinval vergroot.

De XJ is per direct leverbaar in de normale en verlengde uitvoering, deze laatste heeft 125 mm extra beenruimte. De bagageruimte is met 520 liter groot genoeg voor flink wat bagage. Het interieur combineert een elegant, modern design met de onmiskenbare luxe, het onovertroffen comfort en de sportieve stijl van Jaguar, althans zo zeggen ze zelf.

Er zijn 3 motoren beschikbaar voor de vernieuwde XJ. Een 3.0-liter V6 diesel met 275 pk, 5.0 liter V8 met 385 pk en een 5.0-liter V8 met een supercharger die goed is voor 510 pk.

Dan gaan we eens met een kritisch oog naar het uiterlijk kijken, doet de nieuwe XJ werkelijk de oude verbleken? De voorkant ziet er in ieder geval echt uit als een Jaguar, mocht deze auto op je bumper zitten dan zie je een gevaarlijk roofdier in je spiegel waardoor je snel naar de rechterbaan schiet.

De voorkant is naar mijn mening dus behoorlijk goed gelukt. De achterkant daarentegen…. Ik zei in de comment bij het bericht van Gioor al, daar schijt een buffel nog niet op. Vanuit sommige hoeken blijf ik bij dat standpunt maar op de officieĆ«le foto’s is de achterkant vanuit sommige standpunten wel erg smakelijk om te zien.

Dan het gedeelte dat je als eigenaar vrij veel te zien zult krijgen, het interieur. Ook hier weer is mijn mening verdeeld. Zo zijn er prachtige details maar misschien is de houten rand rondom een beetje te veel van het goede maar daar komen we wel overheen. De prijzen van de nieuwe XJ zijn nog niet bekend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.