Golf VI GTI aangepakt door ABT

Je kon er natuurlijk op wachten dat ook de nieuwe Golf GTI flink aangepakt zou worden door ABT. Het was niet de vraag óf het ging gebeuren, maar wánneer. Na een aantal kleine upgrades vorig jaar op de tuningsshow is Essen, is het nu tijd voor het echte werk.

 

 

De standaard GTI levert 211 pk wat voor sommige al genoeg is. ABT stelt twee versies beschikbaar, met de eerste versie stijgen de pk`s door een aangepaste ECU en uitlaat naar 260 pk en bij de tweede versie weten ze er zelfs 300 pk uit te persen. Hiermee laat de Golf concurenten als de Mazda 3 MPS en Honda Civic Type-R ver achter zich. ABT past de ophanging aan en plaatst sportveren waardoor de auto 30mm lager op de weg komt te liggen. Aan de buitenkant veranderd ABT ook het een en ander, zo komt er rondom een nieuwe bodykit en LED verlichting. ABT biedt je ook een nieuw setje velgen aan, je kunt kiezen uit 18″of 19″inch.

Het interieur is ook in kleine mate aangepakt, nog meer rode accenten op het stuur en vloermatten, ook krijg je mooi zwart lederen bekledeing zonder traditionele GTI ruitjes zoals de standaard. Over de prestaties 0 tot 100 en de topsnelheid is verder nog niks bekend.

Wil je alleen de bodykit of alleen de motorupgrade, dan kan dat ook. De body kost in Duitsland €3.276, voor de 260 pk betaal je €1.680, en voor 300 pk leg je €5.300 neer.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.