Tijdelijk Group B geweld bij het Audi-museum

De Groep B rally klasse is bekend bij iedereen, jong of oud het maakt niet uit iedereen heeft gehoord van deze mythische klasse. Ondanks dat deze klasse al jaren verboden is weet iedereen wel zeker één model op te noemen wat meedeed in deze klasse waarin tussen 1983 en 1986 gestreden werd. Bij het Audi museum in Ingolstadt wordt voor het 100 jarige bestaan een expositie gewijd aan deze klasse waarin Audi vrij succesvol was.

In totaal zullen er twaalf groep B wagens tentoon gesteld worden. Vijf verschillende Audi Quattro modellen, variërend in wielbasis en kracht, en de directe concurrenten zoals de Peugeot 205 turbo, Renault R5 Turbo, MG Metro 6R4, Lancia Delta Integrale en 037 Rally.

De groep B geschiedenis kan niet alleen geproefd worden door de 12 modellen maar ook door diverse foto’s en video’s van deze rally’s. Wil je altijd nog eens terug naar de gevaarlijke jaren ’80 of wil je zelf de auto’s zien die je zo graag over de bospaden hebt zien scheuren kun je 7 dagen per week tussen 09.00 en 18.00 uur terecht bij het museum. Voor degene die dit niet de moeite waard vinden hebben we hieronder nog wat filmpjes van deze bijzondere klasse.

Heb je na dit alles nog geen flauw idee waar ik het over heb dan zou ik maar snel de onderstaande filmpjes eens kijken en je afvragen wat je gemist hebt. Op sommige filmpjes zijn ook de gevaarlijke situaties te zien waardoor deze groep uiteindelijk ook geschrapt werd.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.