Fiat of Ferrari?

Fiat 500 Abarth 695 Tributo Ferrari. Een grote naam voor een klein autotje. Maar dit “kleine” autotje is wel behoorlijk opgefokt, namelijk naar 180 pk!

Abarth heeft de 500 dit keer voorzien van een 1,4 liter T-Jet motor, en door middel van een MTA versnellingsbak zullen de voorwielen worden aangedreven. Deze ultieme versie van de 500 zal ook voorzien zijn van flippers, wat je natuurlijk wat meer doet denken aan een Ferrari dan aan een Fiat.

Ook het uiterlijk is niet meer zo Fiat als wat we gewend zijn, 17” velgen en “Scuderia Red”-lak voor de body en “Racing Grey” voor de velgen en de achterste luchtinlaten. Door het “teveel” aan pk’s zijn de Speciale Schokdempers en extra grote remmen absoluut geen overbodige luxe. Als je de deuren open doet zullen de koolstofvezel “Abarth Corsa by Sabelt” Kuipstoeltjes direct opvallen, die per stuk wel 10 kilo aan gewichtsbesparing voor hun rekening nemen. Ook zal bij elke Abarth 695 Tributo Ferrari een plakkaat bezitten met het serienummer.

Als je niet kan wachten om de Abarth te zien kan je altijd nog besluiten om hem op te zoeken in Frankfurt, want hij zal in ieder geval aanwezig zijn op de IAA in Frankfurt. Nu alleen nog maar hopen dat deze ultieme 500 ook naar Nederland zal komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.