Carlsson tuned gewone E-Klasse

Het blijft lastig, een auto tunen. Sommige tuners maken er een drama van terwijl anderen echt wat toevoegen aan de auto.

 

Carlsson, een gevestigde tuner die al jaren Mercedessen aanpast. Zo konden ze ook de nieuwe E Klasse niet met rust laten. Op de velgen na een stijlvol tuningspakket. Maar wat is er nou allemaal aangepast aan dit model?

Van tevoren is het wel handig om te vermelden dat deze Carlsson gebaseerd is op de E 500, van zichzelf al geen verkeerde wagen. Het vermogen van deze vijfliter is gestegen naar 435 pk en beschikt over een koppel van 600 Nm. Wil je de wagen nog wat krachtiger dan moet je het Carlsson uitlaatpakket erbij nemen. Hierbij neemt het vermogen met nog eens 11 pk toe.

Verder pakt Carlsson de vering en ophanging aan en daarmee verlagen ze de wagen met 30 millimeter. Voor extra aerodynamica kun je de bodykit er op laten schroeven. Het houd in dat je een extra lip onder de voorbumper krijgt en een spoilertje op de motorkap. Deze zijn verkrijgbaar in zowel carbon als in de kleur van de auto.

Ook optioneel zijn de 1/5 REVO velgen in de maat 8.5 bij 20 inch. Maar daar zouden wij eerder kiezen voor een van de velgen uit het AMG assortiment.

Om het geheel af te maken verrijkt Carlsson het interieur ook nog eens. Voor de versnellingspook kunt u kiezen uit leer of suède. Voor het stuur kun je kiezen uit leer of ultra suède. De keuze is reuze. Ook nog mogelijk is een aantal Carlsson logo-tjes hier en daar opgeplakt/ingestickt te krijgen. Als topje van de ijsberg krijgt de eigenaar zelfs nog matten met daarin een oplichtend Carlsson logo.

De benaming van deze creatie is de Carlsson CK50. Eindelijk weer eens een begrijpelijke naam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.