Bugatti 16C Galibier gaat in productie

De Bugatti Veyron, inmiddels bestaan er al bijna evenveel varianten van deze auto als afhaalgerechten bij de chinees. Bij Bugatti zijn ze hier nu zelf ook achter gekomen en daarom is besloten om de Bugatti 16C Galibier verder te ontwikkelen tot de snelste vijfdeurs.

De 16C krijgt dezelfde W16 als er in de Veyron is gepropt. Iedereen kan de cijfertjes inmiddels wel dromen met de 1.001 pk en de topsnelheid van 407 km/u maar dan zit je er nu flink naast. In de 16C zal het blok namelijk geen 1.001 pk leveren maar is dit teruggeschroefd naar “maar” 800 pk.

De topsnelheid zal door dit lagere vermogen dan ook geen 407 km/u meer bedragen maar met een topsnelheid van 350 km/u kun je nog altijd binnen no-time je rijbewijs kwijtraken. Schakelen gebeurt met een conventionele automaat met 8 trappen, ook dit verschilt weer met de Veyron die geleverd wordt met een DSG versnellingsbak. Ergens in 2012 komt de auto op de markt en zal in Nederland € 1.3 miljoen gaan kosten excl. de gebruikelijke belastingen. Ga maar vast sparen.

Bron

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *