Heeft Mc Laren ook al een MP4-12C Roadster in de pijplijn?

Niemand heeft de MP4-12C in het echie gezien maar er zijn al meteen geruchten en shopjes opgedoken over een Roadster variant. Niet zo’n gekke gedachte aangezien men de concurrentie aan wil gaan met de Gallardo en de 458. Van de eerste is er al een Spyder, van de tweede gaan er ook alleen nog maar geruchten rond maar een blik in het verleden wijst ernaar dat de 458 ook als Spyder zal komen.

Webasto, een expert op het gebied van open daken, zal waarschijnlijk het werk op zich nemen om het dak te maken van de MP4-12C Roadster. Aan de lay-out van de fabriek te zien is er een ruimte voor “RHT”. RHT staat dan voor Retractable hard-top.

Het dak zal waarschijnlijk van aluminium of koolstofvezel gemaakt worden en zal wegschuiven achter de hoofden van de inzittende. Ook bij de McLaren zal het zo zijn dat de Roadster weinig tot niets meer gewicht mee zal moeten sleuren dan de dichte variant. Alles voor de prestaties van de sportauto zo snel mogelijk te houden.

De prestaties worden verzorgd door dezelfde 600 pk sterke V8 uit de dichte variant. Dit is een 3.8-liter V8 met dubbele turbo, waarmee je binnen 3,5 seconden naar de 100 zou moeten komen. Aangezien de MP4-12C de komende jaren niet op de markt zal komen hoeven de we Roadster variant in ieder geval niet voor 2012 op te mark te hoeven verwachten. Nog even geduld dus.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.