Oranje krachtpatser van JE

De nieuwe Seat Leon FR, van zichzelf al een pittige wagen met een sportief uiterlijk. De FR badge op de wagen staat voor Formula Racing, aardig verklaarbaar. Maar daar was JE Design het toch niet mee eens.

 

De standaard tweelitermotor die 211 pk produceert was toch wat te braaf en met wat aanpassingen neemt het vermogen met meer dan een kwart toe en komt het totaal nu op 270 pk. De koppel kan oplopen tot 355 nM en de sprint van de 0 naar de 100 wordt niet in de standaard 7,1 maar in 6,2 seconden afgelegd. Al met al is dat de korte omschrijving van de motorische aanpak van dit model.

Maar het exterieur is natuurlijk ook niet ongewijzigd gelaten. We kunnen er veel woorden aan vuil maken maar de foto’s spreken natuurlijk voor zich. Het mooie agressieve design van de “standaard” FR is nog even wat extremer gemaakt. Wat het geheel toch wat stoerder en sneller doet ogen.

Naast de bodykit kun je uiteraard een JE uitlaatpakket, velgen en geheel voor dit model ontworpen interieur erbij krijgen. Al met al is het toch wel een klein monstertje geworden deze FR.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.