Ideaal voor de milieubewuste sjonnie; The Shelf

Ontwerpwedstrijden zijn altijd mooie gelegenheden voor ontwerpers om hun hoofden te kwellen om de meest “briljante” ideeën te bedenken. In een ontwerpwedstrijd voor groene ideeën kwam het onderstaande model als tweede uit de bus, van de 3709. Het concept is als volgt.

Als je van A naar B gaat heb je achterop je auto een vrij normale spoiler zitten. Ben je echter aangekomen op de plaats van bestemming wordt uit de spoiler een groot scherm met zonnecellen uitgeklapt. In het concept wat hieronder staat wordt dit zonnescherm gebruikt om de airco te laten draaien als de auto in de volle zon staat, zo wordt de auto nooit loeiheet als hij te lang in de zon blijft staan.

Alhoewel het er nu nog zeer onrealistisch uitziet kan in de toekomst een soortgelijk systeem nog wel serieus bruikbaar zijn. De zonnepanelen zullen dan wel goedkoper moeten worden maar voor de Prius zijn er al zonnecellen voor op het dak, in een toekomst waarin elektrische auto’s waarschijnlijk toch de overhand zullen krijgen zullen deze daken zeer waarschijnlijk vaker voorkomen.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.