Zie hier de nieuwe Audi A8

Tadaaa de nieuwe Audi A8. Nee echt, het is de A8 niet de A4. Audi heeft het hele idee van een familiegezicht voor alle modellen een beetje ver doorgevoerd. Ten opzichte van de huidige A8 ziet de nieuwe er een stuk sportiever en slanker uit.

Door de nieuwe vormgeving ziet de auto er misschien slanker uit hij is het zeker niet. De normale versie heeft een lengte van 5 meter en 13 centimeter en net geen 2 meter in de breedte. Dit is iets groter dan de huidige versie en ondanks dat de auto standaard rijker is uitgerust zal de auto ongeveer evenveel wegen als de huidige.

Het gewicht wordt laaggehouden door het aluminium frame (ook te vinden in de huidige A8) en motoren met een kleinere cilinderinhoud. Hierdoor is de auto zuiniger etc. etc. alle hippies ook weer tevreden.

Begin 2010 zal de A8 in de showrooms verschijnen, in het begin zijn er dan twee V8 motoren beschikbaar. Een 4.2-liter FSI en TDI. De 4.2-liter FSI is een V8 die 372 pk en 445 nm aan koppel produceert, de 4.2-liter TDI gooit er 350 pk en 800 nm tegenaan. Later komen er nog twee zescilinders bij een 3.0-liter V6 TDI met 250 pk en 55 nm en een 3.0-liter V6 TDI met 204 pk, deze laatste zal alleen beschikbaar zijn met voorwielaandrijving.  

Later zal er ook nog een hybride A8 en uiteraard ook nog een LWB komen en gelukkig is de S8 ook niet geschrapt en zal ook deze weer ten tonele verschijnen in deze nieuwe gedaante.

Alle motoriseringen zullen een Tiptronic automaat krijgen met 8 versnellingen. Op de 3.0-liter TDI na zullen alle versies ook uitgerust worden met de bekende Quattro vierwielaandrijving.

Uiteraard wordt het vlaggenschip ook uitgerust met diverse technische snufjes. Zo is er een vernieuwd MMI multimedia systeem, stoelen met ventilatie en massagefuncties, een systeem dat waarschuwt voor aanrijdingen, luchtvering, een vernieuwd navigatiesysteem, nachtvisie en uiteraard een stop&go functie.

De 4.2-liter FSI zal vanaf € 113.900,- te krijgen zijn, de 4.2-liter TDI is te bestellen vanaf € 117.500,-. Beide inclusief belastingen. De Tiptronic krijg je er dus gratis bij maar voor de prachtige led-koplampen verlichting zal wel extra betaald moeten worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.