Volvo begin volgend jaar in Chinese handen

Er was al eerder over geschreven en nu lijkt het er toch echt aan te zitten komen. De Chinese fabrikant Geely zal Volvo binnen zeer korte termijn overnemen. Volgens persbureau Reuters heeft Geely het Chinese Nieuwjaar, 14 februari, als deadline gezet.

 

De moeilijkheden rondom het overnemen van de intellectuele eigendommen zijn inmiddels opgelost. Er is nu dan ook al een consultantsbureau ingehuurd dat moet zorgen voor de herstructurering en de integratie van de beide bedrijven.

Zoals we de vorige keer al schreven heeft Geely een bod van 1,8 miljard dollar uitgebracht voor Volvo, 1 miljard daarvan wordt door de Chinese overheid verstrekt.

Niet iedereen is blij met de overname van Geely. Acht ex Volvo bazen hebben een brief geschreven aan Bill Ford waarin ze hun ongerustheid uiten. Volgens hun heeft Geely niet de technische kennis om het merk verder te brengen. Ook vinden ze dat Geely buiten de Chinese markt te weinig ervaring heeft. Ford moet volgens hun de overname nog maar eens goed bekijken nu de economische situatie beter wordt.

De Zweedse Christendemocraten uiten ook al kritiek. Deze partij vreest een communistische overname, Geely zou Volvo niet overnemen maar de Communistische partij en de Chinese regering. Hoe de vork precies in de steel zit zullen we op zeer korte termijn te horen krijgen, uiterlijk 14 februari dus.

Bron

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.