Officieel: Opel Meriva

Eind vorig jaar konden we al spyshots tonen van een vrijwel niet gecamoufleerde Opel Meriva en nu kunnen we nog meer foto’s zonder camouflage laten zien. Opel heeft nu namelijk zelf foto’s rondgestuurd om de wereld kennis te laten maken met de nieuwe Meriva. Het is in ieder geval een Flexe auto!

En waarom is het een Flexe auto? Omdat Opel ons met veel pijn en moeite het woord Flex door de strot ramt. Flexdoors, Flexspace, Flexrail, Flexfix, EcoFLEX, het zit er allemaal bij.

Flexdoors: FLexdoors zijn de suicidedoors waarmee Opel de concurrentie aan wil gaan met Rolls-Royce. Flexspace: Door het Flexspace systeem is het makkelijker om de stoelen in de verschillende posities te brengen of geheel in te klappen. Flexrail: Een opbergsysteem op rails in feite. Tussen de voorstoelen zit een rails waarover opbergvakken kunnen schuiven, deze opbergvakken zijn verwisselbaar. Hierdoor heb je een aanpasbare opbergruimte. Flexfix: De bekende geïntegreerde fietsdrager van Opel. En als laatste nog ECOflex, je kan natuurlijk al raden dat dit iets te maken heeft met de uitstoot. ECOflex is de Bluemotion van Opel. Extra zuinig dus om onze boompjes te redden.

Bij de spyshots konden we al melden dat Opel de Meriva in Geneve zou onthullen en dat hij even daarna in de showrooms zal staan. Dit is nu dan ook bevestigd door Opel, de Meriva zal de komende zomer dan ook bij de dealer staan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.