Eerste officiële foto’s Kia Sportage model 2011: Kia trekt lijn door

Kia heeft de eerste foto’s van de derde generatie Sportage vrijgegeven. De ‘succes-SUV’ van Kia is geheel nieuw en gebaseerd op zustermodel iX35 van Hyundai. Tevens heeft de kleinste SUV in het Kia-gamma het nieuwe familiegezicht meegekregen. En dat misstaat hem zeker niet.

 

 

 

Het mag best gezegd worden: ontwerper Peter Schreyer (ex VW/Audi) heeft gewoon een fraai staaltje werk afgeleverd. Kia is hard op weg om een hogere plek in de verkooplijsten van Europa te veroveren en de nieuwe Sportage zal hier zeker bij helpen. Op de autosalon van Genève zal de auto voor het eerst te zien zijn.

 

Wanneer de Sportage precies naar Nederland komt is nog niet bekend. Waarschijnlijk staat de SUV eind dit jaar of begin volgend jaar bij de dealers. Het motorenaanbod zal vermoedelijk gaan bestaan uit drie benzinemotoren met respectievelijk 140, 166, en 174 pk en drie diesels met 115, 136 en 184 pk.

Omdat Kia ook bezig is met het milieuvriendelijker maken van haar modellen zullen enkele uitvoeringen tevens worden voorzien van het ‘Start en Stopsysteem.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.