Chrysler teasert nieuwe 300C

Het eerste resultaat van de samenvoeging van Chrysler en Fiat is bekend. Naja slechts gedeeltelijk, we kregen namelijk een teaser toegestuurd van de nieuwe 300C.

 

Naast de teaser kregen we ook wat informatie over de release en wat technische data. Chrysler meld dat de 300C eind 2010 (in de VS) op de markt zal verschijnen. Hoe dat voor Europa zit wordt er niet vermeld.

De nieuwe 300C zal op een doorontwikkeld LY-platform komen te staan. Dit platform gaat daarna ook gebruikt worden voor verschillende Fiat en Chrysler merken waaronder Dodge, Alfa Romeo en Lancia.

Motorisch wordt er nog niet veel los gelaten maar er wordt wel vermeld dat de 300C in het algemeen een stuk zuiniger moet worden. Maar wat volgens Chrysler niet ten kosten zal gaan van de prestaties. We gaan uit van een 3,6 liter motor met een maximaal vermogen van 285 pk en 353 Nm. Hierbij kan Chrysler gebruik maken van hun MDS variabele cilinder techniek maar ook van de MultiAir-technologie van Fiat.

Wil je liever iets minder zuinigs en een hogere prestatie dan zal Chrysler je niet teleur stellen want er zal wederom ook een dikke Hemi V8 geïnstalleerd worden. Waarschijnlijk gaat dit weer om een model voorzien van een SRT-badge.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.