Peugeot brengt verrassend concept

We krijgen een voorproefje op de 508. De “5 by Peugeot” is de benaming van het prototype. We kunnen het model komende maand bewonderen in Genève.

 

Het is een concept dus vandaar de koplampen met LED-units in de vorm van madeliefjes, maar verder is dit een mooi volwassen design te noemen. De neus niet mee gerekend doen de lijnen en vooral de raamlijst en spiegels wat denken aan de Bentley Continental GT. Opzich niet verkeerd omdat dat model een ongekend succes was. Maar het is toch echt een Peugeot. Dat zien we wel als we verder kijken.


Van voor en achter zien we namelijk wel weer genoeg Peugeot trekjes terug. Ook zien we het nieuwe Peugeot logo op de motorkap en kofferbak blinken.

Om mee te gaan met de groene “Geneve-trend” beschikt de 5 by Peugeot over een hybride aandrijving in combinatie met een dieselmotor. Welke slechts een uitstoot van 99 gram CO2 per kilometer heeft. De dieselmotor heeft ook maar een verbruik van 3,8 op 100 km dus al met al een zuinige wagen.

Peugeot heeft laten doorschemeren dat de 508 begin 2011 op de markt zal komen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.