Honda bouwt hybride taxi’s

Bij het woord ‘taxi’ denkt men meestal direct aan Mercedes. Honda wil dit ‘succes’ nu overnemen en pakt uit met twee modellen in taxiuitvoering. En hoewel een Mercedes ook ‘schoon’ kan zijn (denk aan de SLS AMG of E-klasse coupé) gooit Honda het over een andere boeg: de schoonheidswaarden van de Civic Hybrid en Insight zullen door Mercedes niet snel gehaald worden.

 

 Hoewel de meeste taxi’s in Nederland en de rest van Europa vooral diesels zijn gaat Honda nu de strijd aan met twee hybrides. Waar diesels vooral zuinig rijden op lange afstanden hebben de Civic en Insight met hun deels elektrische aandrijving een ook laag verbruik in de stad. Enkele taxi’s van Toyota’s Prius (die rondrijden in ondermeer Barcelona) hebben dit al bewezen.

Zowel de Civic als de Insight zullen enkele wijzigingen krijgen ten opzichte van hun basismodel. Zo zijn allebei de auto’s in nieuwe kleuren leverbaar, bezitten ze zwaardere vloermatten en uitsparingen voor de taximeter en dakdragers. De Insight is iets zuiniger dan de Civic: 4.4 liter/100km tegenover 4.9 liter/100km. Wel kunnen beide modellen uitgerust worden met garantie tot 300.000 kilometer of 3 jaar.

 

Bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.