Koenigsegg Agera van alle kanten

Mocht je het gemist hebben, Koenigsegg heeft aan het begin van deze week weer een nieuw model onthuld in Genève. De Agera is in feite niets meer dan een aangepaste CCX maar dat mag de pret niet drukke. Feit blijft dat het een serieus dikke auto is.

Aangezien het een aangepaste CCX is heeft de auto ook soortgelijke prestaties. Dankzij een 4.7-liter V8, die uitgerust is met twee turbo’s, sprint de auto van 0 naar 100 in slechts 3,1 seconden. Na 8,9 seconden tik je de 200 km/u alweer aan en de topsnelheid ligt volgens Koenigsegg zelf ergens boven de 390 km/u. Deze cijfers worden mogelijk gemaakt door de eerder genoemde V8 die namelijk 910 pk en 1.100 Nm koppel.

Om ons kennis te laten maken met deze sterke facelift staat er op Youtube een ruim 2 minuten durend filmpje waarbij we de auto van alle kanten kunnen bekijken. Handig, voor als je binnenkort de jackpot van de staatsloterij wint.

{youtube}cpD3gr65h04{/youtube}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.