Saab productie gaat weer van start

Het langslepende verhaal rondom Saab is nu dan eindelijk geheel afgesloten en het Nederlandse Spyker is als winnaar uit de bus gekomen. Geen tijd om het rustig aan te gaan doen maar meteen hard aan het werk weer in Zweden. Vanmorgen is de productie van Saab weer van start gegaan.

Sinds januari was het al angstvallig stil in de Saab fabriek. De leveringen van onderdelen werden gestopt door de onderhandelingen en alle productielijnen werden stopgezet. De nieuwe Saab 9-5 werd wel nog mondjesmaats geproduceerd. Vanaf vanmorgen is er dus weer volop leven te vinden in de fabriek.

De eerste Saab, 001 van een nieuw tijdperk, is de nieuwe 9-5. Een pre-productie model dat gebruik gaat worden voor diverse testen van dit nieuwe model. Speciaal voor de gelegenheid hebben de directeur van Spyker en Saab, Victor Muller en Jan Åke Jonsson, meegeholpen met de bouw van dit eerste model.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.