2011 Citroën C4 onthuld

De huidige C4 gaat alweer een tijdje mee, hoog tijd voor een wat moderner uiterlijk dus. Voor alsnog krijgen we alleen foto’s van de vijfdeurs variant. Er zal ook nog een driedeurs komen maar daar wil Citroën ons kennelijk later pas kennis mee laten maken.

De nieuwe C4 lijkt op een ingetogen versie van de Citroën DS High-Rider concept die ze onthuld hebben op de autoshow van Geneve. Zoals ook de huidige versie van de C4 zal deze auto de strijd aangaan met onder andere de Ford Focus, VW Golf, Renault Megane en Opel Astra.

Het interieur zou ons ook bekend voor moeten komen want ook dit lijkt op de DS High-Rider concept. Mocht je het nu jammer vinden dat deze concept toch nog is afgezwakt voor hij in productie ging dan niet getreurd. De DS High-Rider zal waarschijnlijk volgend jaar in productie genomen worden als de DS4, de driedeurs variant van de C4.

Qua motoren is er ook genoeg te kiezen. Een 1.4- of een 1.6-liter motor met een output van 95 tot 155 pk. Dieselrijders krijgen HDI motoren met een output van 90 tot 115 pk. Je hebt nog even de tijd om te bedenken welke uitvoering je wilt hebben, de auto zal naar alle waarschijnlijkheid pas na de autoshow van parijs bij de dealers staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.