Topspot: Gemballa Mirage GT Gold Edition

Inmiddels is de Duitse tuner Gemballa alweer verleden tijd. Na de vermissing/ontvoering van Uwe Gemballa ergens in Afrika is het bedrijf gesloten en aangezien de laatste communicatie met meneer Gemballa ging om een grote zak geld gaan er zelfs geruchten dat hij met het geld en de noorderzon wilde vertrekken. In de jaren dat Gemballa zich nog met auto’s bezig hield heeft het bedrijf enkele bizarre creaties gemaakt, zoals de Gemballa Mirage GT, gebaseerd op een Porsche Carrera GT.

Als het om de Mirage GT uitvoeringen gaat dan was de eerste stap altijd een andere kleur verzinnen. Er zijn diverse uitvoeringen verschenen die allemaal een nieuwe naam kregen maar in feite allemaal hetzelfde waren alleen de kleur verschilde bij deze modellen. Zo hadden ze onder andere de Gemballa Mirage GT Gold Edition.

Spotter Nav-Mos kwam deze bizarre creatie tegen in Parijs dit weekend en gezien zijn commentaar had hij dit zelf ook niet verwacht. Deze voormalige Carrera GT beschikt nu over 650 pk in plaats van 612 en zal daardoor 0,2 seconden sneller naar de 100 km/u sprinten. Ergens in de buurt van 335 km/u stopt het accelereren maar dat mag de pret zeker niet drukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.