sssst de SLS AMG E-Cell doet zijn rondje

Mensen het is verschrikkelijk. Schandalig gewoon en niet te geloven! Jullie zullen tranen met tuiten huilen, op de knieën naar de hemel schreeuwen WAAROM! en met sommige komt het waarschijnlijk nooit meer goed. Waarom zouden we allemaal zo heftig reageren? Omdat de toekomst saai gaat worden, daar komt het in feite op neer.

Want zie hier het begin van het einde. De Mercedes SLS AMG heeft van zichzelf een erg lekker geluidje mee gekregen uit de fabriek. Iedereen zal mij gelijk geven als ik zeg dat de belevenis van een auto voor een groot gedeelte ook uit het geluid bestaat. Maar juist dit onderdeel gaat Mercedes uit de SLS AMG verbannen.

Maak maar eens kennis met de Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell, de elektrische variant van de SLS. Het is nog een prototype maar volgens bronnen bij Mercedes zou er in 2013 al begonnen kunnen worden met de productie. Deze elektrische sportauto werd door Mercedes in Noorwegen onthuld aan de pers, daar zijn de onderstaande video’s ook geschoten.

De E-Cell is uitgerust met vier elektromotoren die samen zorgen voor 526 pk en 880 nm koppel dat continu beschikbaar is. Tijdens de onthulling werd de elektrische SLS bijgestaan door broer S63. Deze beschikt over een 5.5-liter V8 waar een hels kabaal uitkomt terwijl deze over de landingsbaan raast, precies het tegenovergestelde wat de SLS E-Cell aan geluid produceert.

{youtube}ZebLbelgNWg{/youtube}

{youtube}Gn0lQ-raV60{/youtube}

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.