1200 pk sterke Bugatti Veyron SuperSnel

Het gonsde al een tijdje van geruchten maar het is nu toch echt officieel. Bugatti had er genoeg van dat diverse bedrijven een zogenaamde “Bugatti-killer” ontwikkelden om een snellere auto dan het paradepaard van de VAG te ontwikkelen. Daarom komen ze zelf met de overtreffende stap, de Bugatti Veyron Super Sport.

Om het ook weer meteen officieel mee te krijgen hebben de heren op de testbaan van Volkswagen de 1200 paarden die de Super Sport meekrijgt aangespoord om het snelheidsrecord weer mee naar huis te krijgen. Met een topsnelheid van 434 km/u hebben ze dit doel weer behaald.

Voor de liefhebbers van cijfers strooien we deze ook eens rond. 1200 pk, 1500 nm, 415 km/u, 2.000.000,-. De Super Sport krijgt dus 199 pk extra ten opzichte van de standaard Veyron. De topsnelheid van de straatmodellen wordt gelimiteerd op 415 km/u, minder dan de 434 km/u die behaald zijn maar niemand die zijn 2 miljoen dure auto tot deze snelheden zal aansporen.

Niet alleen het extra vermogen helpt de auto aan zijn hoge topsnelheid. Aerodynamisch zijn er ook enkele aanpassingen zoals de overkapping boven de motor en de luchthappers steken niet meer zoals op de normale Veyron boven het dak uit maar zitten in het dak verzonken. Verder zitten er rondom wat extra luchtgaten en spoilertjes en is het koetswerk in zijn geheel uit carbon vervaardigd.

Zou het voorkomen dat je met je normale Veyron naast een Veyron Super Sport komt te staan dan hoef je niet meteen zorgen te gaan maken. De sprint naar de 100 km/u zal bij beide auto’s 2,5 seconden duren. 12,5 seconden later tikt de naald de 300 km/u aan (na 15 seconden dus). De Super Sport is verder ook iets sportiever afgesteld, verder doet de aerodynamica extra downforce creëren.

De Super Sport is ook nog op een klein dieet gezet. Ten opzichte van de standaard Veyron is er 50 kilo aan gewicht verloren. In totaal zullen er dertig Super Sport gebouwd worden. De eerste vijf zullen uitgevoerd zijn in de kleurstelling van de Veyron Super Sport die het wereldrecord behaald heeft, zwart met oranje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.