BMW legende wordt 25 jaar

Vanaf 1985 maakten diverse autobladen lezers lekker voor de snelste 3 serie aller tijden. 200 pk, topsnelheid boven de 230 km/u en een sprint naar de 100 km per uur in 6.7 seconden. Aangezien de ontwikkeling al zo’n 25 jaar geleden is vind BMW het hoog tijd om eens terug te blikken op de ontwikkeling van dit icoon.

BMW had in de jaren 80 de M1. Deze met middenmotor uitgeruste sportauto ging al met pensioen en er moest van de grote baas bij BMW, Eberhard Kuenheim, een opvolger ontwikkeld worden. Na één van zijn bezoeken aan Motorsport Gmbh zei hij bijna tussen neus en lippen door “we hebben een sportieve motor nodig voor de 3-serie”

Deze opdracht was in goede handen bij Motorsport Gmbh. De manager van technische ontwikkelingen, Paul Rosche, had al aangetoond dat hij wist waar hij het over had met de M5 en de formule 1 turbo motoren.

De nieuwe 3-series motoren hadden iets gemeen met deze motoren namelijk de carterpan. Deze zijn beide tot stand gekomen door het volume en vormden zelfs de basis voor de tweeliter viercilinder. Vier cilinders betekenden minder gewicht en meer koppel, een ideale basis voor een sportieve motor in de beoogde klasse.

Van nature was de viercilinder een “tamme” motor. Een grote vermogenstoename was wel op zijn plaats dus werd de motorinhoud verhoogd naar 2.3-liter en werd er gebruikt gemaakt van een techniek die al jaren succes boekte “four-valve engineering” oftewel vier kleppen per cilinder.

Een makkelijkere manier om meer vermogen te krijgen voor de M3 was om de zescilinder, die ook geïntroduceerd was in de 3-serie, te gaan gebruiken. De reden dat ze deze motor niet gebruikten was dat de aandrijfas van de grotere motor eerder begon te trillen dan de kortere aandrijfas van de viercilinder. De aandrijfas van de viercilinder werd uiteindelijk zo doorontwikkeld dat deze zelfs bij 10.000 tpm stabiel.

Als we Paul Rosche moeten we geloven hebben ze deze fenomenale motor in een tijdspan van twee weken ontwikkeld. Op een zondagmorgen reed Rosche naar de flat van von Kuenheim en gaf hem de auto mee voor een testrit. Toen deze terug kwam zei hij tegen Rosche; “Good, I like it” (al zal hij het wel in het Duits gezegd hebben) En zo is de BMW M3 e30 tot stand gekomen.

Nu zijn we inmiddels bijna 25 jaar verder en de M3 is verder ontwikkeld. Na de originele coupé zijn er sedan’s, cabrio’s, GT-R’s, CSL en nog enkele speciale versies verschenen. Deze verschillende versies zijn ontwikkeld op basis van de vier evoluties die de M3 heeft meegemaakt.

De M3 e30 (1986 – 1991)

M3 e36 (1992 – 1998)

M3 e46 (2000 – 2006)

M3 e92 (2007 – heden)

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.