Ferrari onthuld de 458 Italia

Eind mei hadden we al foto’s van de “vermoedelijke” 458 Challenge. Vanavond worden onze vermoedens bevestigd want Ferrari heeft de 458 Challenge onthuld. Deze raceversie van de 458 zal naast de F430 Challenge deel gaan nemen aan de Ferrari Challenge Trofeo Pirelli in 2011.

Uiteraard is de raceversie op verschillende punten aangepast. Nu zou je natuurlijk gemakkelijk kunnen denken dat ze het vermogen van een raceauto wat omhoog gegooid hebben om hem hierdoor sneller te maken maar niets is minder waar. Het vermogen van de motor blijft nog altijd 570 pk.

De ratio’s van de F1 versnellingsbak met dubbele koppeling zijn veranderd om de auto meer koppel te geven in het lage toerengebied. Voor het eerst is er ook het E-Diff, elektronische differentieel, aanwezig op een Ferrari die is toegewijd aan het circuit.

De Challenge is verder nog stugger geveerd dan de straatversie, krijgt 19″ racevelgen met een centrale wielmoer en ligt 3 cm dichter bij het asfalt. Achter de racevelgen zitten een nieuwe generatie Brembo CCM2 velgen die getest zijn op de Ferrari 599XX.

Nog een technologie die als eerste op een Challenge van Ferrari gebruikt wordt is het tractie control systeem uit de Formule 1. Dit is het meest geavanceerde systeem in zijn soort (volgens Ferrari zelf *kuch kuch*) en kan ingesteld worden. Om de wagen dan nog wat race-achtiger te maken hebben ze ook wat gewicht verloren tijdens de ontwikkeling. Dit mede door het plaatwerk minder dik en van koolstofvezel te maken.

Door al deze nieuwe technieken heeft de 458 Challenge een nieuw record geplaatst op Fiorano. De rondetijd was 1:16:5, twee seconden sneller dan zijn voorganger. Dankzij de nieuwe 458 Challenge bied Ferrari hun sportievere klanten een auto waarmee ze de opwindende raceweekenden het intensiefst meemaken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.