Speciale Mini’s voor het Life Ball

Afgelopen zaterdag was er in Wenen het Life Ball. Het is de achttiende editie van dit liefdadigheidsevenement en al de tiende keer dat Mini mee helpt aan dit evenement. Drie ontwerpers hebben elk een eigen Mini onder handen genomen.

Drie verschillende kledingontwerpers hebben een Mini gekregen om onder handen te nemen voor het Life Ball. Diane von Furstenberg heeft een Mini Cooper S onder handen genomen. Kenneth Cole werkte aan een Mini Cabrio en Francisco Costa heeft een Mini Countryman aangepast.

De namen van de ontwerpers zullen jullie waarschijnlijk niks zeggen maar dat maakt niks uit, laten we eens gaan kijken wat ze gemaakt hebben. De Cooper S , die onder handen genomen is door de in België geboren von Furstenberg, is een fel rood en zit van voor tot achter vol met grote gekleurde lippen. Voor nog wat extra contrast zijn de velgen, het dak en de spiegelkappen wit gemaakt.


De cabrio is onder handen genomen door de New Yorkse ontwerper Kenneth Cole en hij en zijn team hebben er erg veel handenarbeid in gestoken. Het plaatwerk is uitgevoerd in geborsteld metaal en hierop heeft het team nog zo’n 8.000 studs. Het interieur bestaat uit fijn grijs gelooid leer en er zijn nog honderden kristallen van Swarovski te ontdekken binnenin.


De stoerste Mini die voor het Life Ball 2010 ontworpen is, is zonder meer de Mini Countryman. Deze werd ontworpen door Francisco Costa van Calvin Klein en was erg dreigend uitgevoerd in matzwart, van de velgen tot het dak de gehele auto is matzwart gespoten. Om de auto zo sinister mogelijk te houden zijn de ramen voor de gelegenheid ook zwart gemaakt.


Deze laatste Mini is afgelopen zaterdag al geveild voor € 40.000,- als onderdeel van het amfAR Gala in Wenen. De overige twee Mini’s zullen op andere amfAR evenementen geveild worden. De opbrengsten van deze veilingen gaan in het geheel naar amfAR, een stichting voor AIDS onderzoek.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.