Glickenhaus toont de P4/5 Competizione

Jim Glickenhaus is eigenaar van de bij iedereen bekende unieke Ferrari P4/5. Deze is geïnspireerd door de Ferrari P3/4 die jaren geleden het circuit en later de wegen onveilig maakte. Glickenhaus begon met de straatversie dus het wordt nu ook eens tijd voor een raceversie. Omdat de ontwikkeling van deze inmiddels ver gevorderd is heeft Jim een rendering van de P4/5 Competizione onthuld.

Omdat nog een tweede Enzo opofferen voor nog een ombouw project toch te veel van het goede zou zijn is er voor gekozen om onderdelen van een F430 Scuderia en een F430 GT2 te gebruiken. Het F430 Scuderia chassis wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat, mochten de racedagen van de P4/5 Competizione voorbij zijn, deze weer omgebouwd kan worden voor straatgebruik. De aandrijflijn van de F430 GT2 wordt gebruikt om ook nog een beetje mee te kunnen komen met het deelnemersveld.

De auto lijkt in grote lijnen natuurlijk op de straatversie die al bij Jim Glickenhaus in de garage staat maar heeft natuurlijk wat extra race onderdelen gekregen. De splitter aan de voorkant en de achterspoiler zijn veranderd, verder zullen de stickers op de auto doen denken aan de race Ferrari’s van vroeger. Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar ik kan niet wachten tot deze bijzondere racewagen het deelnemersveld gaat verrijken.

Bron

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.