De Lancia Stratos komt terug

40 jaar geleden heeft Lancia de Stratos onthuld, deze is uitgegroeid tot een groot icoon in de rallysport en in mindere mate is ook de straatversie . Lancia gaat proberen dit icoon weer nieuw leven inblazen dankzij een gelimiteerde oplage van een moderne Lancia Stratos, althans…dat zijn de geruchten.

Zoals het gerucht gaat zou een rijke Europese Industrieël of een sjeik bezig was met een one-off moderne Lancia Stratos. Nu blijkt het dat Lancia zelf flink wat aandacht aan besteed en er zelfs al sprake is van een gelimiteerde productierun.

21 juni werden er foto’s gemaakt van een donkere Stratos achtige auto. De kenmerkende wigvorm en wielkasten zijn zelfs in de moderne versie nog aanwezig, net als de grote ronde achterlichten. De klaplampen van de originele Stratos zijn wel vervangen voor vaste lampen maar in grote lijnen is de voorvader duidelijk te herkennen.

Meer details zijn er nog niet bekend over de nieuwe Lancia, wellicht zal hij zelfs helemaal niet verder komen dan één model en zal het bij geruchten blijven. Laten we hopen dat Lancia toch door zal zetten met dit project dat de wereld weer een klein beetje mooier zal worden.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.