Nieuwe A6 doet de Ring

Ook Audi deed afgelopen week wat rondjes op de Ring. Onder anderen namen ze de nieuwe Audi A6 mee voor het nodige testwerk op het circuit in Duitsland.

Zeker met de komst van BMW’s nieuwe 5 serie heeft het haast voor Audi op de nieuwe A6 op de markt te brengen. Zelf legt het merk de prioriteit eerst bij het totaal nieuwe model, de A7. Als deze in de markt gepositioneerd is zal de nieuwe A6 zijn intrede doen. Wanneer dit exact zal zijn is nog niet bekend, wel weten we dat eind dit jaar Audi meer vrij zal geven over de A6.

Verder kunnen we niet veel verrassends verwachten van de nieuwe A6. De techniek die in de A7 zit zal grotendeels hergebruikt worden in de A6. De link naar het motorische gedeelte is voor ons dan snel gelegd en we gaan uit van de aanwezigheid van een 2.0 TFSI (180 pk), 2.8 FSI (204 pk), 3.0 TFSI (290 pk) in de benzine-range. Wat betreft diesel gaan we voor de bekende 3.0 TDI (245 pk) en natuurlijk een 2.0 TDI.

Voor wie dit allemaal wat te lafjes is. Helaas je zult nog even moeten wachten op de S6 op basis van de nieuwe A6. Informatie daarover zal pas in 2011 losgelaten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.