Primeur; Brabus G V12 S Widestar

Vandaag kregen we een bijzondere Mercedes G-Klasse binnen op het spotgedeelte. Niet alleen omdat de auto rood is. Maar omdat het een van de speciale modellen van Brabus is.

Je kunt je Mercedes namelijk altijd bij Brabus langs brengen voor een tuningspaketje. Maar als je echt wat speciaals hebben wilt kun je Brabus opdracht geven om onder anderen de gehele motor te vervangen.

Dat is wat deze eigenaar ook gedaan heeft. Brabus heeft hun V12 S motor in de G-Klasse gelepeld en met de nodige veranderingen is het mogelijk om de motor 1.320 Nm te laten produceren. Omdat het onderstel (zelfs na Brabus modificatie) van de G-Klasse natuurlijk niet tegen zo’n hoog koppel bestand is en je niet wilt dat bij de minste geringste aanraking van het pedaal de straatstenen door het raam van de bestuurder achter je blazen, limiteerd Brabus de V12 S motor op (slechts) 1.100 Nm.

Vind je dat tegen vallen dan wordt je vast wel warm van de 0 naar 100 acceleratie. Deze wordt namelijk gedaan in 4,3 seconden (IN EEN SUV!!). Verder is de topsnelheid ook begrensd op 240 km/u, maar die kan er vast zo afgehaald worden voor de eigenaar die voldoende vertrouwen heeft in de aerodynamica dan de G-Klasse. De topsnelheid komt dan on 366 km/h.

Uiterlijk doet Brabus ook voldoende aan de G. Door het Widestar paket op de Mercedes te installeren krijgt deze een veel bruter uiterlijk. Benieuwd hoe die G-Klasse er dan uit ziet? Klik op de foto hieronder.

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.