De nieuwe Stratos gedetaileerd in beeld

Woensdag lieten we de met de computer gemaakte plaatjes zien waarop de Lancia Stratos in zijn nieuwe jasje te zien was. Nu hebben we hier ook de echte auto, samen met zijn veel oudere broer, en nog wat extra informatie over deze reincarnatie.

De hier afgebeelde Lancia Stratos is vooralsnog een one-off die gebouwd is in opdracht van een zekere meneer Michael Stoschek, eigenaar van Brose KG, een fabrikant van auto onderdelen.

De auto is ontwikkeld en gebouwd door het Italiaanse Pininfarina. Mogelijk wordt deze Lancia Stratos in een sterk gelimiteerde oplage gebouwd voor de klanten die voldoende centen over hebben voor dit stukje herleving van de geschiedenis. Of Pininfarina ook al deze auto’s zal voorzien van een Lancia logo lijkt onwaarschijnlijk aangezien het geen officieële Lancia is.

Verdere gegevens over de nieuwe “Lancia” Stratos zijn officieel nog niet vrijgegeven maar er wordt aangenomen dat de aandrijving en het chassis van een Ferrari F430 Scuderia gebruikt worden tijdens de bouw van de Stratos. Hij zal dan beschikken over een 4.3-liter V8 die 510 Italiaanse pk’s uitstoot, meer dan genoeg om ingeschreven te worden voor een Rally wedstrijd.

Bron

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.