Officieel: Mercedes CLS

Zullen we hem nog even officieel aan jullie voorstellen? We hadden natuurlijk de brochure al en uiteraard ook het ongecamoufleerde model dat al op de foto was vastgelegd. Gisteren heeft Mercedes zelf ook eindelijk informatie en foto’s naar buiten gebracht.

Volgens hoofd ontwerper Gorden Wagener is het design van de nieuwe CLS een blik vooruit op de ontwerpstrategie van Mercedes. Goed nieuws want het ontwerp van de voorkant is gebaseerd op de prachtige SLS.

In dit mooie neusje zitten volledig LED koplampen verwerkt. In totaal zitten er 71 LEDs verwerkt in de koplamp die zorgen voor een herkenbaar uiterlijk en een beter zicht op de weg creëren vergeleken met eerdere technieken.

Zoals je mag verwachten van Mercedes is er ook weer genoeg aandacht aan het interieur geschonken. Je hebt de keuze uit vijf interieur kleuren, vijf verschillende accent ontwerpen en drie verschillende varianten leder. Waarschijnlijk kun je als je genoeg geld overmaakt evengoed afwijken van deze kleuren maar dat ter zijde.

De CLS zal in oktober op de autoshow van Parijs zijn wereldpremiere meemaken. Daar zal naar alle waarschijnlijkheid ook de officiele informatie vrijgegeven worden over de verschillende motoren die beschikbaar zijn voor de nieuwe CLS.

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.