Audi TT RS nu ook met automaat

De Audi TT RS is inmiddels al enige tijd te koop. Voor alsnog kon je deze snelste versie van de TT alleen krijgen met een handgeschakelde zesbak maar vanaf heden kun je de TT TS ook krijgen met automaat.

Uiteraard krijg je op zo’n sportieve auto natuurlijk geen lullige automaat met vijf verzetten. De TT TS kan uitgerust worden met een zeven traps S Tronic automaat.

De Audi TT RS die uitgerust zijn met een automaat zullen vanuit stilstand sneller naar de 100 km/u sprinten dan de handgeschakelde broertjes. In maar 4,3 seconden kun je onder de juiste omstandigheden de 100 km/u al behalen, de topsnelheid is standaard gelimiteerd op 250 km/u maar wil je toch een hogere topsnelheid krijgen dan is die begrenzer er door Audi ook wel uit te slopen.

Denk je dat de ongelimiteerde topsnelheid nog te langzaam is kun je altijd bij MTM langsgaan. Deze tuner stuurde gisteren vol trots rond dat hun getunede TT RS op de Italiaanse racebaan Nardo een topsnelheid van 312 km/u gehaald heeft.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.