Renault Sandero Stepway Concept staat in Sao Paolo

We kennen de Dacia Sandero Stepway als het model dat anderhalf jaar geleden op de markt kwam als budget “SUV”. Deze Dacia, die feitelijk gezien gewoon een ruime auto met meer bodemvrijheid, bodembeschermers voor & achter, mat verchroomde zijlijsten, verchroomde dakrails en dito uitlaat is. Kunnen we bestempellen als een Dacia met avontuurlijke look. Nu komt Renault op het Salon van Sao Paolo met een nieuw concept.

Of is het eigenlijk gewoon een facelift? Want wij kennen de Renault Sandero Stepway als Dacia Sandero Stepway welke bij ons sinds september 2009 leverbaar. Maar in Zuid-Amerika wordt deze Dacia verkocht met een Renault badge.

Renault richt zich ook met deze vernieuwde Sandero Stepway weer op moderne stedelijke klanten die op zoek zijn naar een assertieve en opvallende styling. Zoals te zien op de foto’s gaat Renault ook mee in de LED-trend die voor zover we kunnen zien in alle lampen verwerkt is. De extra blauwe accenten die we zien zouden kunnen verwijzen naar de groene trends die er op het moment spelen maar dit kan natuurlijk ook gewoon een futuristische eye-opener voor de doelgroep zijn. 

De voorkant oogt slanker door de vouwen welke van de motorkap tot aan de voorbumper doorlopen. Deze voorbumper heeft op zijn beurt, in tegenstelling tot zijn voorganger, een meer metalen look heeft gekregen. Daar naast zijn de voorheen duidelijk aanwezige mislampen nu weggewerkt achter honingraat vormig kunststof.

De nieuwe velgen die een erg open uitstraling hebben en wat weg hebben van het bloementjes motief in de two-tone lak. Geven het model een erg speels en fris uiterlijk geeft. Maar uiteraard kan de Sandero ook met een normale lak en andere lichtmetalen velgen besteld worden. Verder is het uitgeklopte gedeelte van de wielkasten niet langer van kunststof maar net als de carrosserie van metaal. Daardoor oogt de auto anno 2010 kwalitatief beter als het oude model met zijn kunststof bumpers en sierlijsten.

Motorisch bied Ranault je geen keuze, de Sandero Stepway is namelijk leverbaar met slechts een motorvariant. Onder de motorkap van elke Stepway zal namelijk een 1.6 16V Hi-Flex-versie benzine motor met 112 pk komen te liggen. Deze motor stelt de Stepway in staat zowel op benzine als bio-ethanol te rijden. Overigens is de Hi-Flex motor ontwikkeld in Brazilië en al te vinden in de Braziliaanse Scenic, Clio en Megane.

Aangezien het om een conceptcar gaat is er nog niks bekend over de prijzen. Ook kunnen we nog niet melden of dit model ook de oceaan over zal gaan steken en in de toekomst in Nederland te vinden zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.