Porsche restaureert een 1973 911 T Coupé

Porsche gaat in twaalf maanden tijd een 37 jaar oude Porsche 911 T Coupé volledig in nieuw staat terugbrengen. Dit restauratieproject is voor de Porsche Club of America die de “nieuwe” oude Porsche tijdens de Porsche Parade in Augustus 2011 zal verloten onder de leden.

Porsche Classic is de afdeling in Stuttgart die ervoor gaat zorgen dat deze verwaarloosde Porsche weer tot leven gebracht wordt. Veel medewerkers op de Porsche Classic afdeling werken al zolang bij Porsche dat ze vroeger al aan dit model Porsches gewerkt hebben. Bij dit specifiek project nemen ze zelfs contact op met reeds gepensioneerde werknemers om hun ervaringen te gebruiken tijdens het restaureren van de oude glorie.

Vroeger, en als het goed is in augustus volgend jaar ook weer, was de 2.4-liter boxer motor goed voor 140 pk. De 911 T zal hiermee een topsnelheid van 205 km/u moeten kunnen halen.

De T coupé is een 911 met een smallere carrosserie, die onder de kenners bekend staat als het “F” model, en is een favoriet onder de verzamelaars. De auto is in 1973 afgeleverd in de klassieke kleurencombinatie van de zilveren buitenkant gecombineerd met een zwart interieur. Zoals gezegd zal de auto uiteindelijk dus verloot worden de gelukkige winnaar zal in elk geval een auto krijgen die na de grondige restauratie in een unieke nieuw staat zal verkeren.

{youtube}L5Jnu2M8lcs{/youtube}

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.