Audi RS3

Meer info over de RS3 vrijgegeven

Audi RS3De nieuwe Audi RS3 komt er aan. En wel met de heerlijke 2.5 liter vijfcilinder die we al kennen uit de TT-RS. Voor de RS3 wordt het blokje wel extra gekieteld wat resulteerd in 350 pk, 10 meer dan de TT-RS er uit krijgt.

Het uiterlijk weten we natuurlijk nog niet alles over maar wat we aan nemen is hij er uit komt te ziet als de huidige RS lijn die Audi in heeft geslagen. Dikkere bumpers, geborsteld metalen spiegelkappen, dikke velgen en natuurlijk de RS3 logo’s op de voor en achterkant van de auto.

De motorupgrade zal hem meer van pas gaan komen om zich te gaan onderscheiden, want er zal uiteraard een vergelijking gemaakt gaan worden met zijn toekomstige rivaal: de BMW 1-Serie M. Die ook 350PK krijgt, maar dit uit een 3.0 zes in lijn perst. Audi heeft er echter niet voor gekozen om net als BMW een handgeschakelde 6-bak te koppel aan hun motor, maar gaat gebruik maken van hun S tronic 7-bak met dubbele koppeling. Waar BMW zich dus gaat richten op de “hardcore- performance”, kiest Audi voor een moderne en dynamische versnellingsbak met aluminium “flippertjes” aan het stuur.

Om al dit geweld comfortabel op de weg te krijgen zal Audi net als in de TT-RS gebruik maken van hi-tech instelbare magnetisch gestuurde schokdempers. “Helaas” krijgt hij niet het echte Quattro met Torsen-differentieel, maar een systeem met Haldex-lamellenkoppeling dat we ook kennen uit de TT-RS. Daarmee moet je echt gaan forceren om hem uit koers te krijgen en dan nog gaat het niet van harte. Het laatste wat bekend wordt gemaakt is dat de RS3 gelimiteerd zal worden op 2.700 stuks.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.