Nieuwe Chrysler 300C zonder camouflage gespot

De Chrysler 300C kennen we allemaal als een stoere mannelijke auto waardoor vierkant weer even “in”was. Al moet je wel eerlijk zijn met zijn grote grill, forse koplampen en vierkante uiterlijk is hij niet moeders slankste kind van Chrysler. Maar daar komt verandering in, want er zijn foto’s op het internet op gedoken van de nieuwe 300C zonder camouflage!

 

De nieuwe koplampen, uiteraard LED verlichting, en een nieuwe bumper doen deze 300C meer op zijn jongere zusje de 200C lijken die de familie make-over/afvalkuur heeft ondergaan. Maar zijn dikke kont houd hij toch wel. Ook zien we daar nieuwe lichten, meer chroom, een iets andere kofferbak met een derde remlicht er op en een andere achterbumper.   Het zal even wennen zijn maar als er eenmaal meer van rondrijden zijn we zo weer aan ze gewent in het huidige stoere (taxi) straatbeeld wat ze uitstralen.

 

De nieuwe 300C zal op een doorontwikkeld LX-platform komen te staan. Een onderstel waar mogelijk ook de Alfa 169 op komt te staan en wellicht ook zijn weg zal vinden naar de opvolger van de Lancia Thesis. Want eerlijk zullen ze alles delen binnen de Fiat-group.

 

Onder de kap komt het nieuwe 3.6 liter Pentastar V6 blok uit de Chrysler-familie te hangen. Een motor met ongeveer 285 pk aan boord. Echt rubber vreten en een mooie hanttekening achterlaten op het asvalt kan zoals vanouds met een heuse HEMI V8, die in dit geval 5,7 liter inhoud heeft. Ook zal er een vier wiel aangedreven versie gaan komen.

Bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.