Officieel: Audi RS3 Sportback

Geruchten over een Audi RS3 deden al langer de ronde. In maart 2009 schreven wij voor het eerste over deze geruchten en begin deze maand plaatsen we al wat meer informatie over deze extreem hete hatchback. Vandaag heeft Audi zelf alle informatie vrijgegeven inclusief een groot aantal foto’s.

In 2012 zal Audi met een nieuwe A3 ten toneel verschijnen en wat is nu een betere afsluiting dan een RS versie uitbrengen van de huidige versie. Dit is ook nog eens voor het eerst in de geschiedenis dat de RS badge gaat prijken op een A3.

Motorisch zullen de toekomstige kopers niets tekort komen. Net als de TT-RS zal de RS3 beschikken over een 2.5-liter vijfcilinder met turbo die 340 pk en 450 nm koppel produceert. Meer dan genoeg kracht om menig auto’s op de weg te laten zweten. Gekoppeld aan een 7-traps S-tronic versnellingsbak stelt deze grote hoeveelheid kracht je de mogelijkheid om in slechts 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u te sprinten.

Aan de voorkant van de auto kun je duidelijk zien dat je hier niet met een normale A3 te maken hebt, aan de achterzijde is dit zonder de badges minder duidelijk. Waar de RS4, RS6 en TT-RS uitgerust wordt met 2 grote ovale eindstukken zal de RS3 uitgerust worden met een klein dubbel eindstuk. Verder vinden we aan de buitenkant 19 inch grote velgen, een dakspoiler en carbon accenten. De RS3 is voor de gelegenheid ook 25 millimeter dichter bij het asfalt gelegd dan een standaard A3.

Vanaf april 2011 zal de RS3 bij de dealer staan voor de niet misselijke prijs van € 68.900,-!

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.