De HTT Plethore krijgt groen licht

HTT is een merk waar we niet veel van horen en waar we zelfs nog nooit over schreven. Nu eindelijk hun model, de Plethore goedgekeurd is voor de openbare weg wordt het toch eens tijd jullie kennis te laten maken met dit model.

 

HTT is een Canadese auto fabrikant die voorheen bekend stond als Locus (wellicht dat dat sommige onder jullie wel wat zegt). Sinds dit jaar is HTT bezig de Plethore te ontwikkellen. Dit model is opmerkelijk door een groot aantal details. De bestuurderspositie is, net als in de legendarische McLaren F1, centraal gepositioneerd. Meer race-minded kan bijna niet zou je zeggen, maar wel is er ook bij de HTT ruimte voor twee passagiers.

 

Motorisch krijg je als klant verschillende opties maar het model dat nu gelegaliseerd is de Plethore LC-750, beschikkende over een 6.2 liter V8 met 750 pk en 888 Nm. Ook spreek HTT zelf over een 1100 pk sterke versie en een 1300 pk model maar hier is nog geen goedkeuring voor van de Canadese overheid. Laten we het dus nu nog bij de ook niet foute 750 pk sterke versie hebben.

Verder maakt het uiterlijk van deze auto een ongekende impressie. De Plethore straalt een en al agressie uit, zowel van voor als van achter is het direct duidelijk dat je met een echte hypercar te maken hebt. HTT laat er verder geen gras over groeien want ook het in en uitstappen van de Plethore zal bij velen bij blijven aangezien ook deze auto over vleugeldeuren beschikt. En dan hebben we het over exemplaren die verder dan 90 graden kantellen.

Volgens HTT zijn er al 3 van deze beesten in bestelling. Ook interesse? Voor 395.000 Canadese Dollars is die van jou! Al met al weer een leuk nieuw model dat, samen met oa. de Zenvo ST1, plaats mag nemen in de categorie “Veyron-killer”. Benieuwd naar het geluid wat de dikke V8 maakt? Dan zul je toch nog even moeten wachten. Wel is de Plethore te zien op het volgende filmpje, maar hopelijk is de volgende MET geluid.

{youtube}-3RP_MTWwqI{/youtube}

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.