Gaat de nieuwe Stratos ook racen?

Kun je de foto’s van de nieuwe Stratos nog herinneren? Deze one-off, ontwikkeld door pininfarina in opdracht van mr. Stoschek, is nu ook beschikbaar voor de gewone mens in de schaal 1:8. Met de onthulling van het schaalmodel wordt ook meteen een GT2 concept onthuld van de Stratos, wellicht zien we binnen niet al te lange tijd dus ook een Stratos meedoen met races.

Via de website van amalgamcollection kun je voor het kleine bedrag van iets meer dan € 3850,- kun je in het bezit komen van één van de 199 modellen van de New Stratos GT2. Voor hetzelfde bedrag kun je ook de one-off straatversie bestellen, ook het model van de straatversie is gelimiteerd op 199 stuks.

De GT2 versie is vooralsnog alleen te bezichtigen als schaalmodel maar gezien de afkomst van de auto en de positieve reacties die de auto wereldwijd teweeg brengt is het niet onwaarschijnlijk dat de nieuwe Stratos binnenkort zijn racedebuut zal maken. De straatversie maakt gebruik van het chassis en aandrijftechniek van de 430 Scuderia, wellicht kan voor de GT2 versie wel gebruikt gemaakt worden van de technologie van de F430 GT2. Aan de lovende woorden van de grote man bij Ferrari, Luca di Montezemolo, zal het in ieder geval niet liggen.

Kijk voor meer informatie over het hele Stratos project op new-stratos.com

 

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.