Nieuwe Dodge Viper komt in 2013?

Eerder dit jaar is de laatste Dodge Viper van de band gerold. Hierna lieten de geruchten over een reïncarnatie niet lang op zich wachten. Zo vloog er wat gebakken lucht in de rondte dat er een Ferrari motor in zou komen te liggen en hij op de Alfa Romeo 8C Cometizione zou gaan lijken. Gelukkig zijn deze geruchten niet waar. Want je moet er toch niet aan denken dat Amerikanen compromis zullen sluiten en Ferrari de touwtjes in handen krijgt van zo’n Amerikaanse legende. Alhoewel het gerucht dat hij er gaat komen wel waar is, en hoe!

De bevestiging dat hij er gaat komen kwam van Chryslet topman Ralph Gilles zelf, die het Detroit news liet weten dat de hoge pieten bij Chrysler het groene licht hebben gegeven aan dit project en de ontwikkelingsfase op schema ligt. Doordat Ralph Gilles ook hoofd van design is bij Chrysler wist hij in het interview ook wat hints over deze nieuwe Viper te geven. Zo zei hij dat “de cabine vrij uniek is geplaatst. Hij zit namelijk vrij ver naar achteren ten opzichte van de lange motorkap ervoor.” Wat voor mij niet echt ‘uniek’ in de oren klinkt, want zeg dan gewoon dat er weinig verandert in de proporties van het model met zijn voorin geplaatste motor onder een erg lange motorkap.

Wat wel als opmerkelijke hints gezien kunnen worden is dat Ralph Gilles bevestigde dat de nieuwe Viper in samenwerking met Fiat gemaakt zal worden, dat de (oude) 8.4 liter V10 meer dan 600pk gaat krijgen en de auto toegankelijk gaat worden voor een breder publiek. “Fiat heeft waanzinnige mogelijkheden om auto’s te tunen. Hij wil dat de nieuwe Viper een meer toegevendere auto gaat worden om te rijden. Wij hadden nooit stability control op een van onze supercars, wat wel op de nieuwe Viper gaat komen.” Wat er nog meer voor elektronische systemen op de auto komen, hoe de verdere set-up zal worden en hoe hij er uit zal komen te zien zal voorlopig nog geheim blijven. Uit deze nieuwe informatie kunnen we wel afleiden dat hij door de hulp van partner Fiat niet de bekende Amerikaanse “kwaaltjes” zal krijgen. En het in plaats daarvan een moderne supercar zal gaan worden met een goeie wegligging, een bijzonder verfijnd motorblok en ook voor de minder kapabele “piloten” onder ons. Dus laten we hopen dat de eerste nieuwe Vipers niet te snel tegen een boom aan hangen.

De Laatste Doge Vipers, met de gouden als ‘allerlaatste’ van de oude generatie.

Bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.